nlen

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’.

De oorsprong van shiatsu is zo oud als de impuls van de mens om de handen spontaan op die plek van het lichaam te leggen die pijn doet. Deze impuls is door de eeuwen heen in China en Japan ontwikkeld tot een volwaardige therapie. De therapie is gebaseerd op de kennis van het netwerk van energiebanen in het lichaam, die lichaamsfuncties sturen.

In een gezond lichaam is de energie die door de energiebanen loopt min of meer in balans. Als de energie niet in balans is, kunnen fysieke en emotionele klachten ontstaan.

De therapeute zoekt de blokkades in de energiebanen op die de klachten veroorzaken en behandelt deze met Shiatsu-technieken. Door de behandeling kan de energie weer vrij stromen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam toeneemt en de klacht vermindert of verdwijnt.

Alle energiebanen hebben een fysieke en een emotionele component. Een lichamelijke klacht kan veroorzaakt worden door een emotioneel probleem of vise versa. Behandeling van de geblokkeerde energiebanen geeft naast verlichting of genezing van specifieke klachten een diepe ontspanning en een ruimer bewustzijn van hoe u in het leven staat